Hizmetlerimiz
NOT:
Online Dönüşüm Paketi için 3 aylık dijital dönüşüm danışmanlık bedeli olan 12.000 TL + KDV'nin 5.000 TL'si Türkiye İş Bankası sponsorluğunda DDM tarafından karşılanacaktır.
Fiziki Dönüşüm Paketi için 3 aylık dijital dönüşüm danışmanlık bedeli olan 18.000 TL + KDV'nin 8.000 TL'si Türkiye İş Bankası sponsorluğunda DDM tarafından karşılanacaktır.
DDM Hakkında
Ekonominin can damarı KOBİ’leri gelecekle buluşturmak amacıyla Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından geliştirilen Dijital Dönüşüm Merkezi Projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2018 Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında hayata geçirildi. TÜRKONFED tarafından yürütülen projenin tanıtımı 26 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Türkiye İş Bankası’nın da katkılarıyla Beyoğlu’nda faaliyete geçen DDM’nin proje ortakları ve iştirakçileri arasında İstanbul Valiliği, Tüm Girişimci ve İş Mentorları Derneği, Boğaziçi Üniversitesi ve Endeavor Türkiye yer aldı.
120 KOBİ’nin dijitalleşme süreçleriyle tanıştırıldığı DDM’de iş süreçleri, bilgisayar teknolojileri, insan kaynakları süreçleri, satış-pazarlama, üretim, lojistik depolama süreçlerine odaklanan altı ana başlıkta hizmet verildi. Merkezde; altı kategoride ihtiyaçları analiz edilen olan KOBİ’lere özel yol haritaları hazırlandı. DDM, teknolojinin arz ve talebi arasındaki kopukluğu gidermek için eşleştirme faaliyetleri düzenledi; bu sayede TeknoKOBİ’lerin pazara ulaşması ve yenilik üretme motivasyonlarını artırmayı hedefledi.
Dijital Dönüşüm Merkezi, 2020 Programı ile Ulusal Ölçekte KOBİ’lerin Hizmetine Açılıyor!
TÜRKONFED ile Türkiye İş Bankası iş birliği ve BANDWITT çözüm ortaklığında DDM 2020 programı başlıyor. Merkez, ulusal ölçekte KOBİ’lerin hizmetine açılıyor. Dijital Dönüşüm Merkezi, dijitalleşme karnesi ve yol haritalarını ücretsiz olarak KOBİ’lerin erişimine açıyor. Anketi doldurarak dijitalleşme karnesi ve yol haritasını inceleyen ve DDM’ye başvuran ilk 100 KOBİ’ye koçluk hizmeti verilecek. Görüşmeler online platform üzerinden gerçekleştirilecek ve bu platform, COVID-19 dönemi ve kriz sonrası dönemde KOBİ’ler için Acil Durum Hattı olarak hizmet verecek. Yeni dönemde uzun dönem koçluk hizmetleri de sunacak olan DDM, çalışmalarını hem dijital ortamda hem de sahada sürdürmeyi planlıyor.
DDM’nin Hedefleri
• Dijital dönüşümün bileşenleri, gereklilikleri ve faydaları konusunda KOBİ’lerin bilgi düzeylerinin ve farkındalıklarının artırılması,
• KOBİ’lerin dijitalleşme ihtiyaçları analiz edilmesi,
• KOBİ’lerin dijitalleşme seviyelerinin altı ana başlık altında (iş süreçleri, bilgisayar teknolojileri, insan kaynakları süreçleri, satış-pazarlama, üretim, lojistik depolama) ölçülmesi, analiz edilmesi ve yol haritalarının oluşturulması,
• Yol haritaları doğrultusunda, KOBİ’lerin teknoKOBİ’lerle eşleştirilmesi, dijitale erişimlerinin sağlanması ve bu servislerden merkeze özel avantajlarla faydalanmaları sağlanacak.